Biografie

Weinig kunstenaars zijn door de jaren heen hun materiaal en hun stijl zo trouw gebleven als Jan Naezer. Zeker, hij aquarelleert en maakt pigmentschilderingen, maar etsen is met afstand zijn voornaamste kunstuiting. Naezer is niet de kunstenaar van het grote gebaar. Het opgaan in de stilte van het atelier, de intimiteit van de etsplaat of het drogen van het water op een aquarel maakt dat zijn werk het best kan worden omschreven als de kamermuziek binnen de beeldende kunst.


Stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid

De Stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid beijvert zich al meer dan 20 jaar om Haagse kunstenaars een extra podium te geven. De 31 publicaties tot nu toe vormen de serie “Haags Palet”.

Deel 32 uit de serie wordt in zijn geheel gewijd aan Jan Naezer. Het boek, een biografie met ca 40 afbeeldingen zal op 22 januari 2022 in het Schilderkundig Genootschap van Pulchri Studio worden gepresenteerd. De eerste 25 exemplaren van het boek zijn voorzien van de hier bovenstaande ets. Een speciaal exemplaar van het boek zal die dag worden overhandigd aan de heer Frans Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein, de woonplaats van Jan Naezer.


De stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid biedt u de mogelijkheid de uitgave van het boek financieel te ondersteunen.

Dit kan door:

 1. Voorintekening op het boek
  De verkoopprijs is € 17,50 als u voor 1 mei a.s. intekent dan bedraagt de prijs slechts € 15,
 2. Voorintekening op het boek met naamsvermelding OPTIE IS GESLOTEN
  Bij een betaling van € 25,- ontvangt u het boek waarin uw naam wordt vermeld in het overzicht: “Deze uitgave kwam mede tot stand door financiële bijdragen van…”
 3. Voorintekening op de speciale uitgave UITVERKOCHT
  Op verzoek van de stichting heeft Jan Naezer een exclusieve prent gemaakt in een beperkte oplage van 25 stuks, bladformaat 30 bij 41 cm.
  De prijs van het boek met prent is € 125,- maar als u voor 1 mei intekent dan is de prijs slechts € 95,-. Desgewenst wordt uw naam vermeld in het overzicht: “Deze uitgave kwam mede tot stand door financiële bijdragen van…
  Op verzoek in Jan Naezer bereid de prent met passe-partout in te lijsten in een wit gewassen houten standaard lijst, 50 bij 65 cm, kosten € 60,-
 4. U kunt het boek hier bestellen

“Schoonheid toont zich niet direct bij uiterlijke verschijningsvormen maar laat zich in kleine subtiele details ontdekken. ” Roos van Put in een kwart pagina vullende recensie “ Beeldtaal in bladgoud ” in de Haagse Courant. 27 november 1996.