Monografie

Een leven lang doorbijten
Overzichtstentoonstelling en presentatie monografie Jan Naezer.
22 januari 2022, 16.00 uur
Overzichtstentoonstelling: Voorhoutgalerie
Boekpresentatie: Louis XV-zaal
Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio
Lange Voorhout 15,
2514 EA Den Haag.

Auteur : Yvonne Riphagen
Uitgave: Stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid.

Weinig kunstenaars zijn door de jaren heen hun materiaal en hun stijl zo trouw gebleven als Jan Naezer. Zeker, hij aquarelleert en maakt pigmentschilderingen, maar etsen is met afstand zijn voornaamste kunstuiting. Naezer is niet de kunstenaar van het grote gebaar. Het opgaan in de stilte van het atelier, de intimiteit van de etsplaat of het drogen van het water op een aquarel maakt dat zijn werk het best kan worden omschreven als de kamermuziek binnen de beeldende kunst.
Yvonne Riphagen.

Biografie Jan Naezer

Deel 32 uit de serie Haag Palet wordt in zijn geheel gewijd aan Jan Naezer. In combinatie met een overzichtstentoonstelling in de Voorhoutgalerie wordt het boek,  een monografie met een uitgebreide biografie en ca 40 afbeeldingen, op 22 januari 2022 om 16.00 uur in de Louis XV-zaal van het Schilderkundig Genootschap van Pulchri Studio in Den Haag gepresenteerd. De eerste 25 exemplaren van het boek zijn voorzien van een ets. Een speciaal exemplaar van het boek met ets zal die dag worden overhandigd aan de heer Frans Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein, de woonplaats van Jan Naezer.

Het boek is te bestellen bij de Stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid


“Schoonheid toont zich niet direct bij uiterlijke verschijningsvormen maar laat zich in kleine subtiele details ontdekken. ” Roos van Put in een kwart pagina vullende recensie “ Beeldtaal in bladgoud ” in de Haagse Courant. 27 november 1996.